Категории

Рекомендації щодо монтажу опор балок WB

06.04.2017

При влаштуванні перекриттів і перегородок у дерев'яних будинках, що швидко монтуються, зводяться за каркасною технологією, неможливо обійтися без металевих опор для балок WB. З їх допомогою монтується несучий каркас дерев'яного будинку, основа для подальшого укладання підлоги та кроквяної системи.

Монтаж второстепенной балки на опоруОпирание балок с двух сторон

Необхідно ретельно підбирати розміри опор балок, а також розміри цвяхів/шурупів, що використовуються для їх монтажу, оскільки несуча здатність балочного з'єднувача дорівнює сумі навантажень на цвяхи/шурупи.
На малюнку зверху показано як правильно встановити з'єднувачі, враховуючи необхідні допуски (зазор між протилежними цвяхами/шурупами, не повинен бути менше 4мм, а допуск між несучою та другорядною балкою не більше 3мм).

При виборі висоти опори балки необхідно враховувати, що металева частина опори повинна закривати не менше 2/3 висоти балки.

Опора закрывает минимум 2/3 высоты балки

Повне фіксування. Цвяхи/шурупи, розміщені у всі отвори, дають гарантію використання повної потужності з'єднувача. Якщо проектант не розрахував іншу кількість цвяхів, завжди використовуйте для монтажу отвори перфорованого кріплення.

Полное фиксирование опоры балкиРасположение гвоздей в опоре при полном фиксировании

Часткове фіксування опори балки цвяхами передбачає використання цвяхів менше ніж кількість отворів у з'єднувачі. Це прискорює монтаж і знижує витрати, пов'язані з купівлею кріплень, коли не потрібна повна здатність з'єднання. Частковий монтаж цвяхами можна застосовувати лише тоді, коли проектант вказав це у специфікації.
Кількість цвяхів у другорядній балці: кожен другий отвір, а також у верхніх та нижніх отворах кронштейна завжди повинен бути цвях (якщо не вказано інше). Кількість цвяхів у головній балці: повинні використовуватися всі отвори одразу за вигином з'єднувача.

Неполное фиксирование опоры балкиРасположение гвоздей при неполном фиксировании опоры балки


При анкеруванні опори балки до бетонної поверхні використовуйте анкерні клинові гвинти потужністю Flat, Fax не меншою, ніж зазначено у проектній документації. Діаметр анкера повинен підбиратися, виходячи з діаметра великих отворів вашого типу з'єднувача. Анкер повинні бути встановлені симетрично вертикальної осі кронштейна.

Крепление опоры балки анкерами к бетону

Для кріплення опори балки до металевого швелера, як кріплення, рекомендується використовувати метричні з'єднання (болтами/шпильками) в заздалегідь просвердлені отвори.

У разі необхідності кріплення опори балки до порожнистих і пористих матріалів, таких як пустотіла цегла, газобетон і пінобетон пропонуємо скористатися хімічними анкерами (анкерною масою) у комплекті з метричними шпильками, встановленими під великі отвори на опорах балок. Це скоротить ваші тимчасові витрати на пошуки потрібного кріплення, а головне, установка на хімічний анкер дає найбільший показник виривання шпильки з порожнистих і пористих матеріалів. Такий результат досягається завдяки акуратному просвердлюванню отвору та відсутністю руйнівного тиску розпірного елемента дюбеля/анкера на матеріал несучого елемента.


Закриті опори балки

Кронштейн кріплення балки закритого типу призначений для кріплення консолі несучих балок при влаштуванні дерев'яних конструкцій перекриттів у будівництві дерев'яних будинків, у випадках, коли неможливо використовувати опору відкритого типу або необхідно надати з'єднанню естетичного вигляду.

Г-образное крепление балок

Переваги:

не вимагає врізання в балку, що несе, тим самим не відбувається ослаблення несучої здатності конструкції;

дає можливість кріпити несучу балку до колони такої самої ширини;

можливе кріплення до кінця несучої балки, на кшталт "Г";

не вимагає застосування спеціального обладнання, інструменту чи приладдя;

кріплення здійснюється цвяхами, шурупами чи анкерними болтами;

має покращений зовнішній вигляд за рахунок того, що кріплення кронштейна приховано від очей.

Крепление к колонне вид спереди       Крепление опоры балки к колонне

^ Наверх